Avui obert: 09:00-21:30
Demà obert: 09:00-21:30

NAFRES, a què es deuen i com curar-les?

Temps de lectura 2 min.
 NAFRES, a què es deuen i com curar-les?

6 Desembre 2020

Per què apareixen les nafres?

Les nafres moltes vegades es relacionen amb dèficits nutricionals, com per exemple per la falta de vitamina B2, vitamina A, D-biotina... essencials per al manteniment de les mucoses; O també amb alteracions en el sistema immune derivats de l'estrès, els canvis hormonals, la contaminació, etc.

Existeixen uns anticossos de la sang anomenats Immunoglobulines, especialment la IgA (combat les infeccions), que està relacionada amb totes les mucoses del cos (oral, digestiva, etc.) Perquè ens entenguem, totes les mucoses estan connectades: existeix el MALT, que és teixit limfoide associat a mucosa (i se subdivideixen en GALT: associat a la mucosa intestinal; BALT en els bronquis, també està la mucosa de la pell, LALT associat a la laringe, etc); per tant, hi ha vegades que millorant només la mucosa intestinal – representa el 80% de les mucoses-, millorem indirectament totes les altres.

Com curar les teves nafres?

El millor mètode per a curar les teves nafres és tenir les teves mucoses sanes.

  1. Un de les solucions són els gels, esprais, col·lutoris… amb àcid hialurònic per a augmentar la cicatrització d'aquesta úlcera –nafra-.

      2. Una altra molt bona opció solen ser els olis essencials, i especialment per a les nafres, l'Oli Essencial d'Arbre del Te, que és un perfecte aliat per a combatre-les i cuidar el nostre sistema immune. L'oli d'Arbre del Te té moltes propietats sent diverses d'elles la de bactericida, viricida i antifúngic. Manera d'aplicació: tant en adults com en nens, barrejar 2 gotes d'oli d'Arbre del Te en algun col·lutori; 3 vegades al dia.

*la manera d'ús és l'aconsellable, però sempre és millor la supervisió d'un professional farmacèutic.

     3. Si les nafres són recurrents, pot ser que el problema vingui del sistema digestiu. En aquest cas, hauríem d'augmentar la lgA –molt específica en mucoses-, perquè és clau per a mantenir l'equilibri de la microbiota intestinal i neutralitzar patògens externs. Com augmentar la lgA? Existeix un Oli Essencial que es diu Mejorana Qt Tuyanol que augmenta la IgA; Manera d'aplicació: només es recomana via oral en adults, 2 gotes amb mel i dues vegades al dia.


    4. També existeixen complements amb L-glutamina, L-lisina, Quercetina... -principal font d'energia de les cèl·lules epitelials en l'intestí prim- que ajudaran a estimular la producció de proteïnes d'unions estretes, assegurant la integritat de l'epiteli intestinal.

Si voleu informar-vos més, la nostra farmàcia està oberta per a qualsevol consulta! Estarem encantats d'ajudar-te!

Esperem que us hagi estat d'ajuda!