Avui obert: 09:00-21:30
Demà obert: 09:00-21:30

L'ÈTICA HAURIA DE SER OBLIGATÒRIA, NO LA RELIGIÓ

Temps de lectura 2 min.
 L'ÈTICA HAURIA DE SER OBLIGATÒRIA, NO LA RELIGIÓ

27 Febrer 2020

La gran mentida del colesterol
Perquè cada certs anys els valors límits de colesterol varien? No us ho heu preguntat? Hi ha un mercat molt ampli gràcies a aquesta mentida…

Existeixen dos tipus de colesterol; l'exogen que ho incorporem a través dels aliments provinents de la dieta, i l'endogen, que és el que fabriquen les cèl·lules del nostre cos: sense colesterol estaríem morts!
El colesterol té múltiples funcions; serveix per a la formació del teixit nerviós, per a la creació de les sals biliars, per a la síntesi de la vitamina D, per a la síntesi d'hormones…

El 80% del colesterol procedeix de la síntesi hepàtica. Si el nostre fetge no funciona bé (o per excés de toxines, o per medicaments, hàbits alimentaris…), la producció de colesterol es dispara! Per a no arribar a aquesta situació podem usar olis essencials depuratius que estimulen la funció dels hepatòcits (les cèl·lules del fetge) i es corregeixen els nivells de colesterol; com per exemple el AE de pastanaga o el AE de Romero qt verbenona (massatge en fetge, dues gotes amb oli vegetal per a diluir-ho una mica). També es podria fer la cura via oral, seria durant 21 dies, 1 gota en dejú sublingual (sinó agrada el sabor es pot usar AE llimona, una mica més suau).

El negoci de les ESTATINAS; aquí us parlaré dels efectes adversos que té prendre tots aquests medicaments per a reduir el colesterol :

– Inhibeixen la producció de colesterol
– Tenen efectes antiinflamatoris
– Inhibeixen la producció d'un enzim que es diu Q10, que dóna energia a les cèl·lules i impedeix les contraccions musculars i les enutjoses rampes
– Augmenta el risc de patir diabetis
– A la llarga crea problemes musculars
– Té un fort impacte en la memòria i en la funció cognitiva
El negoci dels ESTEROLES (fitoesteroles bebibles que trobem en el supermercat):
– Impedeixen l'absorció del colesterol
– Tenen un efecte negatiu en els carotenoides
– Disminueixen els nivells de vitamina A –
Debilitan el sistema immune

Hi ha alguns mites…un fals mite és el de l'ou, que diuen que la gemma puja el colesterol…podríem menjar un ou sa (del número 0, 1) al dia, que no ens passaria absolutament res!

Nomenclatura per als ous:
– Forma de cria:
0 ÉS…………………. Gallines en llibertat alimentades amb pinso ecològic
1 ÉS…………………. Gallines en llibertat alimentades amb pinso tradicional
2 ÉS………………… Gallines en sòl, col·locades horitzontalment, amb poc espai i amb pinso tradicional
3 ÉS…………………. Gallines disposades en gàbies verticals

El més ètic seria comprar ous del número 0,1, encara que entenc que també són més cars, encara que pensar que si ens mengem un ou malalt (del número 2 o 3) és possible que el nostre cos també emmalalteixi.
Què podem fer llavors per a ajudar a baixar el nostre colesterol?
Primer de tot, menjar sa, i com complement alimentós podríem prendre'ns un producte que es diu Normolip 5, que porta un component que és la monocolina k, que sali del llevat de l'arròs vermell i que contribueix a mantenir els nivells normals de colesterol sanguini, a més de portar el coenzim Q10, policosanoles, i crom, entre altres coses.

Pd: AUTOGESTIONA LA TEVA SALUT!!