Avui obert: 09:00-21:30
Demà obert: 09:00-21:30

Com prevenir l'ARTROSI?

Temps de lectura 2 min.
Com prevenir l'ARTROSI?

8 Desembre 2020

Què és l'artrosi?

L'artrosi és una malaltia reumàtica que pateix el 80% de la població major de 70 anys. L'artrosi afecta a les articulacions en general però fonamentalment té lloc en les més actives com el maluc, els genolls, els peus i les mans. L'element essencial de les articulacions, és el cartílag i aquest protegeix i dóna flexibilitat perquè puguem tenir major mobilitat. Amb el temps, el cartílag es va desgastant perdent elasticitat i resistència… altres factors que podrien contribuir a aquest desgast és la pròpia deterioració del cartílag, el sobrepès, l'abús de l'esport, els hàbits repetitius, etc.

VIDA DEL CARTÍLAG

1r. Fissura
2n Ulcera
3r Es torna més fi
4t Desapareix fins a deixar l'os nu

Per a ajudar a reforçar el cartílag, hem de tenir en compte els factors causals i el tractament per a combatre el desgast progressiu del cartílag.

Tractaments eficaços que poden contribuir a alentir l'evolució de l'artrosi o deterioració del cartílag, poden ser:

1. ERGYFLEX del laboratori NUTERGIA, és un complement alimentós a base de col·lagen, glucosamina, condroitina, àcid hilaurónico i curcumina, entre altres.
2. Els medicaments que continguin condroitín sulfat; ja que és un component molt important del cartílag que ajuda a la seva construcció i reparació. És present en el nostre cos però amb l'edat disminueix la seva formació.
3. La vitamina c ja que pot ajudar a la formació de col·lagen.
4. Altres possibles i molt bones opcions són els antiinflamatoris naturals com la cúrcuma, el gingebre, el llorer, el romaní, entre molts altres.

I, com podem prevenir l'aparició de l'artrosi?

Hem de canviar molts aspectes del nostre dia a dia, de la nostra rutina perquè tot ens afecta; l'alimentació, l'estrès, la nostra capacitat d'adaptació…

Segur que l'haureu sentit més d'una vegada, segurament més de deu vegades, però si ho heu escoltat és perquè té la importància que mereix i és que l'alimentació és un dels aspectes més bàsics juntament amb la nostra genètica per a prevenir possibles malalties, una d'elles l'artrosi.

- Per exemple, bevem llet animal fins a l'edat adulta sent l'única espècie que s'alimenta de llet aliena. Aquesta llet hauria d'anar destinada a les cries d'aquests animals i no per als humans.

- Un altre exemple són els cereals. Aquests també han sofert moltes mutacions en la seva estructura inicial, els olis són refinats, el sucre també…

Tota aquesta mala sinergia crea el brou de cultiu perfecte perquè trobi el seu lloc l'artrosi o altres possibles malalties. Amb aquestes noves “mals” costums el nostre cos manca de vitamines i minerals, perquè encara que mengem verdures i fruites, la terra en què es conrea ja no és tan bona com abans, i si la cuinem a temperatures molt altes, la calor destrueix els enzims dels nutrients.

Alternatives: Si volem canviar tot això per a combatre el nostre destí, una molt bona opció seria menjar, en la seva majoria, productes integrals; no cuinar per sobre dels 110 graus centígrads; o cuinar al vapor o cru…

Si necessiteu més informació estarem encantats de rebre-us, tant per via instagram @farmaciataulemarti com en la pròpia farmàcia física al carrer Laureá Miró, 177!

En el pròxim post us parlarem de ERGYFLEX, molt indicat en casos d'ARTROSIS!

Moltes Gràcies!