Avui obert: 09:00-21:30
Demà obert: 09:00-21:30

Com millorar la teva circulació sanguínia

Temps de lectura 2 min.
Com millorar la teva circulació sanguínia

18 Juny 2020

CAMES CANSADES I PESADES?


És molt normal que amb l'arribada de l'estiu i la calor ens trobem que les nostres cames no són les que eren durant part de l'any...Què ha passat? El que succeeix és que la calor afebleix les venes, es produeix una vasodilatació i augmenta l'edema i la inflamació...i al final del dia és quan empitjoren els símptomes.


És sabut que el cor bomba la sang perquè arribi a tots els nostres teixits, i que aquesta sang haurà de tornar pel mateix camí...contra gravetat, més costós, i si li afegim la calor que produeix vasodilatació i afebleix les parets venoses, encara pitjor.


Què necessitem per a tenir unes bones venes?


Les venes han de tenir tonicitat i vàlvules en bon estat per a poder impulsar la sang cap amunt i que no s'acumuli. Hi ha moltes persones que tenen mala circulació, per genètica, per fumar, per prendre anticonceptius orals, per moltes hores treballant assegut o dempeus… a vegades s'acompanya d'enrampades en cames, picor, inflor i edemes, poden aparèixer hemorroides, varices que causen dolor i també aranyes vasculars que poden derivar a problemes més complicats.


Consells per a millorar el retorn venós (la teva circulació):


- Peus enlaire
- Dutxes d'aigua freda
- Fer exercici físic (amb la contracció muscular les vàlvules milloren la seva funció)
- Mitjanes de compressió, que enforteixen les venes i el bon funcionament de les vàlvules)
- Molt recomanable no portar ROBA AJUSTADA! ULL LES MODES...

CREA LA TEVA PRÒPIA SINERGIA


CREMA CASOLANA AMB ÀLOE VERA O OLI VEGETAL DE JOJOBA I OLIS ESSENCIALS PER A MILLORAR LA TEVA CIRCULACIÓ!!

Què necessitem?


- Oli essencial de xiprer o llentiscle: 150 gotes
- Oli essencial de Menta Piperita: 60 gotes
- Àloe o AV Jojoba c.s. 100ml


* Es pot fer com dosi única: 3 gotes AE xiprer + 1 gota Menta + AV. jojoba per cama. Es podria repetir 3 vegades al dia l'aplicació. Quan s'usa de manera crònica es recomana descansar el cap de setmana.


SEMPRE MASSATGE ASCENDENT DE TURMELL A CUIXA!

Mètode d'acció dels olis:


- AE Xiprer de Provença: tònic venós i limfàtic (reforça les parets de les venes i tonifica les vàlvules per a poder retornar la sang). Contraindicat en embaràs, lactància, menors de 6 anys i amb dones que hagin tingut càncer estrogen-dependent. El llentiscle en canvi és APTE per a tots els públics!
- AE Menta piperita: alleuja el dolor, calma la picor i té un efecte fred (vasoconstrictor). Contraindicat en embaràs, lactància i menors de 6 anys.


QUÈ PASSA SI EL TEU NO SÓN LES CREMES NI ACARONAR-TE MOLT?...POTS OPTAR PER L'OPCIÓ DE LA VIA ORAL:

Existeixen preparats que contenen extractes de plantes amb propietats venotónicas i fluidificantes de la sang. (Per exemple extractes de Vinya vermella, de Hammamelis, AE de romaní, de llimona, i un llarg etc.)


FINALMENT I MÉS RECONFORTANT: BANY DE PEUS AROMÀTIC


Necessitaràs:


- SAL gruixuda: afavoreix la relaxació muscular, l'eliminació de toxines i dissol una mica els olis essencials en l'aigua.
- 3 gotes AE de Xiprer + 1 gt AE Menta piperita
- AIGUA temperada


Primer afegirem aigua fins a la meitat del recipient en el qual posarem els peus, després la SAL amb els AE i acabarem d'emplenar amb aigua i remourem.


ESPEREM QUE HO GAUDIU!


Per a més informació o preguntes podeu manar un correu a info@farmaciataulemarti.es