Si parlem d'additius ens trobem amb:
- Els colorants que poden ser naturals o químics. Aquests últims són perillosos.
- Els conservants que combaten l'oxidació dels aliments pel contacte amb l'aire. Cada persona consumeix anualment entre 20-30kg de conservants.
ALGUNS EXEMPLES D'ADDITIUS A EVITAR:
- E-320 i E-321: Actuen com a antioxidants. Es troben en cereals, xiclets, patates fregides, alguns olis vegetals…eviten que els greixos i els olis es enrancien. La possibilitat que siguin cancerígens és preocupant. La seva estructura canvia el procés de conservació de l'aliment i pot formar un compost que reacciona en el cos; no estan simplement solts en el cos i per descomptat no són excretats fàcilment.
- Nitrit de sodi (E-250): S'agrega al pernil, embotits, peix fumat, carn en conserva per a estabilitzar el color vermell i potenciar el sabor. Aquest conservant impedeix el desenvolupament de bacteris. El seu consum està relacionat amb diversos tipus de càncer.
Com deia la Dra. Chrsitine Gerbstadt: “En condicions de cocció a elevades temperatures es transforma en un compost reactiu que afavoreix el desenvolupament del càncer. ”
- Propilgalato (E-310): S'usa per a impedir que els greixos i els olis es facin malbé (en la carn, en bases de sopa de pollastre…). Estudis en animals han indicat que podria haver-hi relació entre el seu ús i el càncer.
- Glutamat monosódico (E-621): aminoàcid que s'usa per a realçar el sabor (sushi, bosses de patates tipus snacks, patates fregides, congelats…) Pot ocasionar mal de cap, nàusees, també et fa menjar més com si fos addictiu.
- Aspartam (E-951): edulcorant. Es converteix en formaldehido i s'acumula en les cèl·lules de greix del cos i com a resultat surt afectada la funció del fetge. L'aspartam es va descobrir en la Guerra de Vietnam; el volien usar com una arma química (en dosis elevades), però no el van arribar a usar. Van veure que en dosis petites tenia un poder edulcorant 400 vegades més que la sacarosa.
Quines solucions hi ha davant aquesta allau de tòxics en l'alimentació?
GUIA PER A COMBATRE ELS TÒXICS EN L'ALIMENTACIÓ:
- Disminuir la ingesta d'aliments d'origen animal (perquè els tòxics s'absorbeixen en el greix, són lipófilos).
- Disminuir la ingesta de peixos grassos i d'elevada grandària perquè tindran més metalls pesants (millor no consumir emperador, tonyina, nero, salmó…).
- Consumir vegetals ECOLÒGICS.
- Ull amb l'aigua embotellada! Consumir AIGUA BONA, filtrada.
- CURES DEPURATIVES:Neteja vital i quelación de xenobiòtics! Recomanable dues vegades a l'any, a la primavera i tardor.
A l'agost us parlarem de com fer una neteja vital, esperem la vostra visita!