El triptòfan és un aminoàcid essencial imprescindible en el nostre organisme, però no som capaços de fabricar-lo nosaltres sols, els hem d'ingerir amb els aliments o a partir de suplements a la nostra dieta.
És molt important que el triptòfan formi part de la nostra dieta, ja que preveu la depressió, l'ansietat, l'estrés i el insomni, d'entre altres. Gràcies al triptòfan alliberem més serotonina, que és la coneguda HORMONA DE LA FELICITAT, perquè s'encarrega de regular el nostre estat d'ànim, el desig sexual, l'ansietat i l'estrés. A més també s'encarrega de produïr la melatonina, que regula el creixement, la gana i el cicle de la son, a més augmenta les nostres defenses i enforteix el nostre sistema immunològic. També participa en els processos de reparació d'ADN, d'eliminació de toxines, regulació de colesterol...
Quins aliments tenen un elevat contingut de triptòfan?
- Carns Blanques i magres com el pollastre i el gall dindi.
- Lactis, com a iogurts o formatges com el cheddar.
- Verdures com els espinacs o el bròcoli.
- Hortalisses com la remolatxa, els porros o l'api.
- Ous, sobretot en la gemma.
- Fruita seca com el cacauet i llavors, especialment les de carabassa i gira-sol.
- Peix blau com el salmó, el bacallà o les sardines.
- Mariscos, especialment les petxines de pelegrí i les gambetes.
- Fruita, sobretot el plàtan i les cireres (riques en melatonina)
També existeixen suplements com Triptomax, recomenat en persones que es troben en un estat d'ansietat, estrès o desmotivació.